Βράστε αυγά για περίπου 6 λεπτά μέχρι να γίνουν σφιχτά. Πάρτε 4 με 6 χοντρές φέτες ψωμί και “χτυπήστε” τις στο μπλέντερ μαζί με 4 σφιχτοβρασμένα αυγά. Μην προσθέτετε καθόλου νερό. Η μορφή του μείγματος θα πρέπει να είναι στερεή. Σε περίπτωση που είναι υγρή, προσθέστε επιπλέον ψωμί έως ότου πάρει την επιθυμητή μορφή. Προσθέτω επίσης μισό κουταλάκι μουρουνέλαιο (cod liver oil) και μισό κουταλάκι έλαιο από φύτρα σιταριού καθώς επίσης και μια μικρή ποσότητα συμπληρώματος βιταμινών και μετάλλων. Κάποιες φορές προσθέτω σκόνη από τριμμένο κόκαλο σουπιάς μέσα στο μείγμα για να εξασφαλιστεί η ύπαρξη αρκετής ποσότητας ασβεστίου, απαραίτητου για την ανάπτυξη των κοκάλων και των φτερών.
Πηγή:PetBirds
Πηγή:PetBirds